Villány a bor és a gasztronómia szoros és harmonikus kapcsolatban áll. Településünkön a betérő vendég megtalálhatja a szájízének és ízlésvilágának megfelelő a Villányi vörösborhoz harmonizáló fenséges ételeket. Villány városának szívében található az Oportó étterem melyben változatos étlapjával a modern és hagyományos magyar konyha kedvelői egyaránt megtalálják az ízlésüknek legjobban megfelelő ételt. A nyári szezonban szabadtéri és látványkonyhájában készült grillezett, kemencében, illetve tárcsán sült ételekkel várja kedves vendégeit.
A ház egyik specialitása és egyik legkedveltebb étele a rőzsepecsenye zöldségágyon.
Ezen frissen készülő étel részben chéfünk fantáziájának szüleménye. A ropogósra sütött, baconszalonnába göngyölt sertés szűzpecsenye csíkok fantázianeve a villányi szőlővesszőkre emlékeztet. A két „rőzsehalmot” frissen párolt zöldségágyra fektetjük és rizzsel körítjük.
Az étterem másik helyi specialitása a villányi vörösboros pincepörkölt.
A marhahúsból és csülökből készült vegyes pörköltet szakácsaink egy kis villányi Portugieserrel bolondítják meg, mely igazi pikáns ízt kölcsönöz eme készételnek.
Tegye meg, hogy mindezt helyben tapasztalja meg!
Ehhez kívánunk Önnek és Családjának Jó Étvágyat.
Villányban a 2006. évben nyílt meg a Hotel Virágos Szálloda. Éttermének konyhájában megtalálhatja az ide látogató a klasszikus éttermi ételektől kezdve a vidéki, falusi ételkülönlegességeket is, így a náluk készült ételek íze garantáltan, élménnyel ajándékozzák meg ízlelőbimbóit.