Onlineszaki 2010.02.01. 12:14

Bor Recept

Villány a bor és a gasztronómia szoros és harmonikus kapcsolatban áll. Településünkön a betérő vendég megtalálhatja a szájízének és ízlésvilágának megfelelő a Villányi vörösborhoz harmonizáló fenséges ételeket. Villány városának szívében található az Oportó étterem melyben változatos étlapjával a modern és hagyományos magyar konyha kedvelői egyaránt megtalálják az ízlésüknek legjobban megfelelő ételt. A nyári szezonban szabadtéri és látványkonyhájában készült grillezett, kemencében, illetve tárcsán sült ételekkel várja kedves vendégeit.

A ház egyik specialitása és egyik legkedveltebb étele a rőzsepecsenye zöldségágyon.

Ezen frissen készülő étel részben chéfünk fantáziájának szüleménye. A ropogósra sütött, baconszalonnába göngyölt sertés szűzpecsenye csíkok fantázianeve a villányi szőlővesszőkre emlékeztet. A két „rőzsehalmot” frissen párolt zöldségágyra fektetjük és rizzsel körítjük.

 

 

Az étterem másik helyi specialitása a villányi vörösboros pincepörkölt.

 

A marhahúsból és csülökből készült vegyes pörköltet szakácsaink egy kis villányi Portugieserrel bolondítják meg, mely igazi pikáns ízt kölcsönöz eme készételnek.

Tegye meg, hogy mindezt helyben tapasztalja meg!

Ehhez kívánunk Önnek és Családjának Jó Étvágyat.


 


 

Villányban a 2006. évben nyílt meg a Hotel Virágos Szálloda. Éttermének konyhájában megtalálhatja az ide látogató a klasszikus éttermi ételektől kezdve a vidéki, falusi ételkülönlegességeket is, így a náluk készült ételek íze garantáltan, élménnyel ajándékozzák meg ízlelőbimbóit.

 

Az étterem egyik specialatása a Villányi hátszín szeletek.

Omlós marhahátszín Cabernet Franc-nal locsolt, szárított vargányával fűszerezett
 
barnamártással borítva kukorica máléval körítve.
 

            

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Éttermükben kostolja meg az Óda a jó asszonyhoz fenséges ételkülönlegességet.

Kolozsvári szalonnával pirított sertés szelet, köménnyel és borssal füszerezett,
 
Pinot Noir rose-ban izzasztott káposztával betakarva, burgonyás lepényben tálalva.
 

 
                 
 

Címkék:villány bor étterem borvacsora recept gasztronómia Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://villanyiborok.blog.hu/api/trackback/id/tr511719247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása